Web Sitesi Meta Etiketleri – Anahtar Kelimeler Nasıl Eklenir?

Web Sitesi Meta Etiketleri - Anahtar Kelimeler Nasıl Eklenir
Web sitesi meta etiketleri bir web sitesinin arama motorları tarafından tanımlanması için gereken önemli adımlardan birisidir. Bir web sitesinin SEO bakımından önemli noktalarından birisidir. Bu yüzden botların sitenizi doğru tanımlamasında yardımcı olmanızı öneriririz. Temel meta etiketleri sizlerle birlikte inceleyelim.

Web Sitesi Meta Etiketleri

Arama motorlarının sitenizi en kolay şekilde tanımlaması için aşağıdaki kodları web sitenizin satırları arasına yerleştirmeniz gerekmektedir. Bu satıların nerede olduğunu bilmiyorsanız gelin birlikte bakalım.

Wordpress Sitelerde Head Etiketi Nerededir?

  1. Adım- Wordpress Tema Özelliklerinden Yapma: CMS altyapıları kullanıyorsanız sitenizin Head etiketini bulmanız için birkaç yöntem vardır. Kullanmış olduğunuz temanın ayarlarında bu bölüm olabilir. Altta gördüğünüz görsel bir temadan alıntıdır. Eğer temanızda böyle bir alan yoksa (her temada yoktur) merak etmeyin tema düzenleme fonksiyonlarında herhangi bir kod yapısına ihtiyacınız olmadan yapabilirsiniz.Temel Meta Etiketler Temada Nerede
  2. Adım- Admin Panelinden Tema Dosya Düzenleme: Wordpress admin girişinizi yaptıktan sonra sol menüden Görünüm > Tema Dosya Düzenleyici yolunu izleyin. Karşınıza Stil Dosyası (style.css) alanı çıkacak. Eğer Child tema kullanıyorsanız sağ üst köşede bulunan ''Düzenlemek istediğiniz temayı seçin'' alanından temanızı seçerek ''SEÇ'' butonuna basın. Sağ taraftadaki sütunda listelenen ''Tema Dosyaları'' bölümünden ''Tema Üst Bölümü (header.php)'' alanını bulun ve tıklayın. etiketinden hemen önce uyarlanmasını istediğiniz kodları ekleyin.
  3. Adım- FTP İle Dosya Düzenleme: Eğer temanız veya hosting firmanız çeşitli güvenlik önlemleri alıyorsa admin panelinden tema düzenlemeye erişemeyebilirsiniz. Kesin çözüm diyebilecğeimiz yöntem FTP ile bağlanmaktır. public_html > wp-content > themes > tema klasörü > header.php yolunu izleyin. Ne olur ne olmaz diye header.php dosyanızın yedeğini alın. Dosya düzenleme yada note pad ile bu dosyayı düzenleyin. etiketinden hemen önce uygulamak istediğiniz meta etiketleri kullanın.

Temel Meta Etiketleri - Kodlar

Genelde kullandığınız tema veya wordpress açıklamalarında site başlığı ve açıklaması olur. Olmamasını göz önünde bulundurarak bu kodları da sizlerle paylaşıyorum.
  • Abstract Etiketi: Bu kod sitenizin genelini baz alarak özet şeklinde bilgi veren kısmıdır. Çok fazla kullanılmasına gerek duyulmaz.;
    meta name="abstract" content="Site özeti"
  • Author Etiketi: Site yapımcısının isim, soyisim, iletişim bilgisi gibi alanlarını belirtmeye yarar. Çok uzun tutulmaması önemlidir!
    meta name = "author" content = "Reklam-Soyad, E-Posta Adresiniz vb"
  • Copyright Etiketi: Genelde temaların ayarlarında footer noktasında olur. Bunu doğrudan meta etiketi ile de yapmak mümkün.
    meta name="copyright" content="Site Adı | Tüm Hakları Saklıdır "
  • Description Etiketi: Birçok arama motorunun baz aldığı bir noktadır. Tema ve wordpress ayarlarından yapılabilir. Yada sayfa düzenlemelerde seo eklentileri ile mümkün. Bunu kod olarak eklemek isterseniz;
    meta name="description" content="Sitenizin içeriği hakkında maksimum 160 karakterlik bilgi"
  • Keywords Etiketi: Arama motorlarının en fazla ciddiye aldığı noktaydı. Fakat artık sıralamalarda, seo'da katkısı yok. Web sitenizin içeriği ile ilgili 3 yada 4 etiket ekleyebilirsiniz. Önerilen 3 adettir.
    meta name = "keywords" content = "etiket1, etiket2, etiket3"
  • Language Etiketi: Sitenizin varsayılan dilini belirten etikettir. Türkiye için tr 'dir.
    meta http-equiv = "content-language" content = "tr"

Web Sitesi Meta Etiketleri Her Zaman Geçerli mi?

Genel olarak meta etiketler bu şekildedir. Bazıları yeni algoritma ile etkisini kaybetsede bazıları halen önemli olabiliyor.

4.8/5 - (24 Kişi Oyladı)


Bu İçerik İşinize Yaradıysa/Yaramadıysa Lütfen Yorum Yaparak Geri Bildirimde Bulunun

Yorum (1)

  • Muhammed Kara 6 Mayıs 2024 cevap

    çok işime yarayan bir içerik teşekkürler paylaşım için

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


İlginizi

Çekebilir

2024 Web Tasarım Fiyatları - 1000₺ 'ye Web Sitesi Genel, Web Tasarım

2024 Web Tasarım Fiyatları – 1000₺ ‘ye Web Sitesi

2024 web tasarım fiyatları hakkında sizlere net bilgiler vermek istedim. Maalesef ki sektörün tamamı dolar bazlı olduğundan net veya...
PHP 8.1 Yerleşik Uzantılar Nedir ve Ne İşe Yarar Genel

PHP 8.1 Yerleşik Uzantılar Nedir ve Ne İşe Yarar

PHP 8.1 uzantıları web sitelerimizin işlevselliğini kontrol altında tuttuğumuz çok önemli bir alandır. Fakat buradaki birçok özelliğin birçok kişi ne...