WordPress Güvenlik Önlemleri – Wp-Config Yapılandırması

Wordpress Güvenlik Önlemleri - Wp-Config Yapılandırması

WordPress Güvenlik Önlemleri – Wp-Config Yapılandırması

WordPress güvenlik önlemleri denildiği zaman ilk yapılması gereken genellikle en sona bırakılmaktadır. WordPress dizinlerinde en önemli nokta oysaki ilk bakılan yerdir. Kötü niyetli dijital dünyanın korsanları ilk olarak wp-config.php dosyasına erişim sağlar.

WordPress Güvenlik Önlemleri

Bu güvenlik önlemlerini yapmanız gerekir. Birçok kaynakta bakıldığında ise olaydan çok uzakta bilgiler verilmiş. Bu yüzden de sizlere ”Siber Güvenlik Uzmanı” olarak gösterilen bu talimatları eksiksiz, doğru uygulamanız gerekmektedir. Unutmayın ki dijital mecralarda aktif olarak WordPress güvenlik açıkları arayan sayısız insan mevcut. İlk adım olarak yapmanız gereken config.php dosyasını düzenlemektir.

Wp-Config.php Dosyasını Güvenli Hale Getirin

Buraya erişim sağlayabilmeniz için iki yol vardır. Hosting veya sunucunuz üzerinden sitenin dosya yöneticisi bölümüne giriş yaparak public_html yani anadizin içerisinde bulabilirsiniz. Diğer yöntem ise web sitenize doğrudan bağlantı kurabileceğiniz FTP ‘dir. Filezilla üzerinden bilgilerinizi yazarak sitenizin ana dizinine giriş yapın ve wp-config.php dosyasını bulun. Bu dosya üzerinde yapılması gereken işlemleri ise şöyle sıralayabiliriz. Eğer FileZilla yoksa BURAYA tıklayarak ücretsiz indirebilirsiniz.

Wordpress Güvenlik Önlemleri Config Yapılandırma

  1. ADIM: WordPress sitenizin ana dizininde yer alan wp-config dosyasını bulun ve fareniz ile sağ tıklayın.
  2. ADIM: Açılan seçeneklerden ”Dosya İzinleri” bölümünü tıklayın ve öznitelikleri açın.
  3. ADIM: Dosya özniteliklerinden ”sayısal değer” alanına 400 yazın. Eğer sitenizin işlevselliğinde sorun yaşarsanız bu izini 440 olarak güncelleyin. Halen belirgin bir sorun yaşanıyorsa bu izni 600 olarak güncelleyin. 600 ile sorun yaşamazsınız. Bazı kaynaklarda bu izinin 640 olduğu yazar. Bu yanlış bilgidir.

Wp-Config Dosyası İçerisinde Yapılandırma

Güvenlik adımlarımızın bir diğer bölümü ise dosyanın içerisinde yapmamız gereken düzenlemelerdir. Config dosyasını sağ tıklayarak ”Görüntüle/Düzenle” bölümünü seçerek not defterinde açın.

Wordpress Config Dosyası Güvenliği

Aşağıda gördüğünüz satırı bulun ve FALSE kısmını TRUE olarak değiştirin.

define('DISALLOW_FILE_EDIT', TRUE);

Eğer config dosyasının içerisinde yukarıda ki satır yoksa aşağıdaki satırı bulun ve bir alt satırına yapıştırın.

define('WP_DEBUG', false);

WordPress Güvenlik Önlemleri ile Açık Kapatma

Bu içeriğimizde sizlere config dosyasının genel yapılandırılmasını anlattık. Diğer wordpress güvenlik önlemleri 2021 yılı itibariyle paylaşılacaktır. En güncel güvenlik önlemleri ile sisteminizi daha güvenli hale getirebilirsiniz. Unutmayın ki warez çözümleriniz öncelikli olarak tehdit olsa da, güvenli bir sistem yoktur. Bu yüzden bilinen açıklardan birisi olan config dosyası güvenlik önlemi ile sisteminizi güçlendirmeye başlayabilirsiniz.

4.8/5 - (17 Kişi Oyladı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


WeCreativez WhatsApp Support
Size Yardımcı Olmak İçin Buradayız
👋 Merhaba, Hoşgeldiniz