2024 Web Tasarım Fiyatları – 1000₺ ‘ye Web Sitesi

2024 Web Tasarım Fiyatları - 1000₺ 'ye Web Sitesi
2024 web tasarım fiyatları hakkında sizlere net bilgiler vermek istedim. Maalesef ki sektörün tamamı dolar bazlı olduğundan net veya sabit bir fiyat öngörülemez. Piyasada 1000 ₺ 'den başlayan web tasarım fiyatları mevcut. Sizlere öyle bilgiler vereceğim ki bu bilgiler sizlere maddi ve manevi kazanç sağlayacak.

Web Sitesi Fiyatlarına Göre Alacağınız Hizmetler

Dikkatlice okuyun ve başınıza gelecekleri bilin. Kararlarınızı sonradan verin. Piyasada birçok fiyat skalası göreceksiniz. Karşınıza bambaşka sorunlar çıkacak. Kısacası ''ucuz etin yahnisi yenmez'' sözüne bakalım.

- 1.000 - 3000₺ Aralığında Web Sitesi

1 Yıllık En Ucuz Hosting

Google arama satırına ''1 yıllık ucuz hosting ne kadar'' yazın. Karşınıza yıllık sadece maaliyeti 328.26₺ olan bir hosting çıkacak. %20 K.D.V. eklediğinizde 393.91 ₺ sadece hosting maliyetimiz çıktı. Bu ucuzcu hosting firmasından bir de domain alacağız ama öncesinde şu ucuz hostingin hilelerini, size nelere malolacağını anlatmakta fayda var. 1 yıllık ucuz hosting ne kadar En ucuz olana baktığımızda size verilen hostingin özelliklerine birlikte göz atalım. Buradaki özelliklerin tabi ki çoğu insan ne olduğunu bilmiyor. Fakat bunu bir cep telefonu gibi düşünün. Sürekli ilerleyen teknolojilerde 64GB hafızaya sahip bir telefonun içerisine neler koyabilirsiniz. Sürekli bellek dolu uyarısı alacaksınız. Yada 16GB ram 'li telefonlar varken elinizdeki telefonun 2GB olduğunu düşünün. Ne kadar hızlı, geçişleri seri olabilir ki? Mantık hostinglerde de aynı. Ucuz Hosting Kullanılır mı

 512 MB Disk Alanı Yeter mi?

Yine bir telefon ile kıyaslayın. İşletim sistemi android veya IOS kendiliğinden bir alan ister. Bir web sitesinin ne kadar alana ihtiyacı olmalı? Bu soruyla başlayalım.
  • Wordpress: Web sitemizin işletim sistemi olarak düşünelim ve veritabanı hariç dosya boyutu 76,3 MB 'dır. 512MB - 76.3 MB = 435.7 MB alanımız kaldı.
  • Tema Yükleme: Her web sitesinin bir teması vardır. Bu temaların boyutları işlevselliğine göre boyut kaplar. Sizler için piyasada çok sık kullanılan bir temadan yola çıktım. Ne çok basit, ne de çok iyi. Ortalama 34.4 MB yer kaplamaktadır. 435.7 MB - 34.4 = 401.3 MB alanımız kaldı.
  • Tasarım Aracı: WP-Bakery, Elementor, Guttenberg gibi tema yapıcı eklentiler vardır. Bu eklentileri kullanırız. Yaygın kullanılan Js-Composer 25 Mb alan kaplamaktadır. 401.3 MB - 25MB = 376.3 MB alanımız kaldı.
  • Gerekli Eklentiler: Web sitelerine yüklenen temaların sağlıklı çalışabilmesi için, güvenlik yada optimizasyon için birkaç eklenti yüklemek zorundayız. SEO, optimizasyon, tema için gerekli eklentiler, güvenlik eklentisi ortalama 113Mb yer kaplar. 376.3 MB - 113MB = 263,3 MB alanımız kaldı.
  • Veritabanı: Eğer hiçbirşey paylaşılmayacak sadece 3-5 sayfadan oluşan web sitesiyse veritabanı ortalama 10-15Mb yer kaplar. Eğer bir blog sitesi kuracaksanız yada blog alanınız olacaksa her geçen gün veritabanı artacaktır. Blog sitelerinin de ortalama 50MB veritabanı kullandığını söylemek mümkün. 263,3 MB - 50MB = 213.3
Ortalama 512MB hafızası olan bir hosting'in yarısından çoğu sadece sistem için gidecektir. Profesyonel web site kullanıcıları içindir bu veriler. Eğer amatörseniz, eklenti yükle, sil yaparsanız. Yada tema demoları yükleyip silerseniz veritabanı perişan olur. Dolayısıyla diskteki alanın %70'ini kullanmış olmanız yavaşlığa neden olacaktır.

 512 MB Disk Alanı Yeter mi512Mb Hosting Aldım Yetmedi Ne Olacak?

Yapılması gereken şey paketi yükseltmek olacak. Sizi yönlendireceği en ucuz pakette 5GB alanlı olacak. İdeal alan 5GB 'tır. Güzel projelere imza atmak, ilerisini düşünenler için tavsiye edilir. Peki fiyat ne oldu? 744.46₺ 'den ilk alıma veriliyor. Paket yükseltme biraz daha yükselecektir. Çünkü ilk üyeliğinize, ilk siparişinize özel bir kampanyaydı. Bu bir gizli ücretlendirme hilesidir. Hostingimiz yetti olarak düşünelim ve en ucuzundan devam edelim. Hosting yıllık maliyeti 393.91 ₺ demiştik.

10 gB Disk Trafik Yeter mi?

Sitenize aylık girişler arttığı zaman 10GB çok kolay bir şekilde dolacaktır. Web sitenize girdiğinizde Bandwidth Limit uyarısı göreceksiniz. Web sitenize fazla giriş olduğundan ucuz hostingin size vermiş olduğu trafik doldu. Web sitemize kimse girmez demeyin. Sadece Google, yandex, bing gibi arama motorlarının botları bile sitenizi düzenli olarak taradığında bu limit dolacaktır. Hosting firmasına yazdığınızda trafiğiniz dolmuş ek trafik almanız gerekiyor yada hosting paketinizi yükseltmeniz gerekiyor diyeceklerdir.

1 GB RAM - 1vCORE CPU Yeter mi?

Web siteniz o kadar yavaş çalışacak ki aynı anda birkaç kişi girdiğinde muhtemelen kilitlenecek. Mevcut teknolojide web sitelerinin stabil çalışması için minimum 4GB ram kullanması gerekecektir. Temalar, eklentiler yada yeni teknoloji sistemler sizden minimum 512 MB ram isteyecektir. Ayrıca CPU'da minimum 2CPU olmalıdır. Birkaç eklentiyi bir arada kullandığınızda siteniz olağanüstü yavaş çalışacaktır.

1 Yıllık Domain / Alanadı

Tüm firmalarda ortalama olarak .com uzantılı domain fiyatları aşağı yukarı aynıdır. Vergiler dahil 471.50 ₺ 'den hostinge bağlayacağımız bir domain satın alırsak 865.41 ₺ maliyete ulaşmış oluruz. Hosting: 393.91 ₺ Domain : 471.50₺ = 865.41 ₺ 1 Yıllık Domain Ücreti

Ucuz Web Sitesi Yaptırmak - 2024 Web Tasarım Fiyatları

865₺ maliyeti olan bir web sitesini 1000₺ ye sadece öğrenciler yada sürümden kazanalım diyenler yapar. Fakat kurulumlar o kadar basit ve yüzeysel olacak ki revizyon hakkınız kısıtlı olacaktır. Üstelik teknik destek alamayacaksınız! Web sitenizle ilgili en ufak bir sorunda web tasarımcınıza yazdığnızda üstte belirtilen sorunları duyacaksınız ve yönlendirileceksiniz. Bu sorunların hiçbirisi web tasarımcı ile alakalı değildir. Sizi yolun başında uyarmamış olabilir bu bir hatadır! Web sitenizin sorunları bitmeyecek. Her sorunda web tasarımcıyı arayacaksınız ve bir süre sonra web tasarımcı sizinle iletişimi koparmış, araya engel koymuş olacak. Müşteri olarak bıktıracaksınız. Danışmanlık ücretlerinin bile ortalama 5.000 - 25.000₺ olduğu bir dönemde 1000 ₺'ye web sitesi yaptırıp teknik destek, danışmanlık gibi konular bekleyemezsiniz. Sektörümüzün en büyük sorunu ''Web Sitesi Yaptırdım İş Bitti Kimseye Ulaşamıyorum'' sorunsalıdır. Şimdi 2024 Web Tasarım Fiyatları denildiğinde karşılaşabileceğiniz kaçınılmaz sorunları öğrendiniz. Artık karar mekanizması sizin.

İdeal Web Sitesi İçin Ne Kadar Bütçe Ayırmalıyım?

Bütçe planlaması istediğiniz projenin içeriğine göre değişiklik gösterir. Fakat çok kısıtlı bütçeleriniz varsa doğru yol haritası ile ilerlemek mümkün. Sizlere piyasanın en ekonomik çözümünü sunabilirim. Üstelik iki tarafı da kazançlı çıkartmak garantisiyle. Ayrıca hiçbir şekilde sitenizde kesinti, yavaşlama olmaz. Gizli ücret gibi haksız durumlarla da karşılaşmazsınız. Alttaki Whatsapp butonundan yada 05377351362 numaralı telefondan doğrudan ulaşarak teklifinizi alın. Sizi kandırmayacağımıza söz veriyoruz. Referanslar bölümümüzden müşterilerimize ulaşarak bilgi de alabilirsiniz. Sözümüzün, işimizin tamamen arkasındayız.

5/5 - (13 Kişi Oyladı)


Bu İçerik İşinize Yaradıysa/Yaramadıysa Lütfen Yorum Yaparak Geri Bildirimde Bulunun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


İlginizi

Çekebilir

PHP 8.1 Yerleşik Uzantılar Nedir ve Ne İşe Yarar Genel

PHP 8.1 Yerleşik Uzantılar Nedir ve Ne İşe Yarar

PHP 8.1 uzantıları web sitelerimizin işlevselliğini kontrol altında tuttuğumuz çok önemli bir alandır. Fakat buradaki birçok özelliğin birçok kişi ne...
Google Sitelinks Arama Kutusu query - input alanı eksik Genel, SEO, Wordpress

Google Sitelinks Arama Kutusu ”query – input alanı eksik” [Çözüldü]

Google sitelinks arama kutusu hatalarından birisi olan ''query - input alanı eksik'' hatasının çözümü son derece basittir.